kroniskt

Direktlänk till inlägg 21 december 2013

Veckan som gick

Av Jenni Persson - 21 december 2013 09:15

För första gången på väldigt länge så har jag och min sambo en helg helt för oss själva. Vi kan sova så länge vi vill. Vi kan göra precis vad vi vill. Vad vi vill göra är nog faktiskt INGENTING :-) Bara ta helgen som den kommer och njuta.


Denna veckan har Ulricehamns församling haft sin Betlehemsvandring. Ett alldeles fantastiskt skådespel och vilket jobb de har lagt ner på detta. Här kommer lite bilder från detta


   


Först träffar du herdarna som vaktar sina får.


 


Let me out please?


 


Någon vill ha betalt innan man släpps in i Betlehem


 


Grönsaker och frukt till salu


   


Man måste givetvis skattskriva sig innan man får komma in


   

Det finns gott om hantverkare i Betlehem


 


Vad vore väl Betlehem utan de tre vise männen?


 


För att få komma in i stallet och titta på det lilla Jesusbarnet så var vi tvungna att väcka värdshusvärden Gideon. 


 


Kan varmt rekommendera denna vandring. Uppskattat av både barn och vuxna. Den sanna julkänslan infann sig väldigt fort vill jag lova.


Resten av denna vecka har flytit på precis i den takt som jag klarar av. Lite besök på våra äldreboenden och andra hembesök för att önska alla en riktigt god jul. Jag är otroligt lyckligt lottad som får träffa så mycket människor och dela både deras glädje och sorg.


Lite julgott har också tillverkats i detta hem. Vad vore väl en vecka hos mig utan mat och bak :-)


   


Pepparkaksmuffins är väldigt mumsigt


Gör vanliga vaniljmuffins men tillsätt 3-4 tsk pepparkakskrydda.


Glasyren gör du så här


100 gr Filadelfiaost (Stavningen osäker men ni hänger väl med ändå)

50 gr rumsvarmt smör

4 dl florsocker

2 msk vaniljsocker


Rör ihop och spritsa eller bred på de gräddade muffinsen. Toppa med lite färska lingon


 


Igår gjorde jag lite mintchoklad


250 gr mörk choklad

1 dl finhackad mandel

1 msk vaniljsocker

4 droppar pepparmyntsolja eller arom


Torrosta mandeln i en kastrull till de blir svagt gyllenbruna. Hacka chokladen och häll i grytan tillsammans med vaniljsocker och pepparmynta. Rör om tills chokladen smält.


Häll i formar. Jag har små chokladformar men det går bra att bara bre ut på ett smörpapper om man inte har detta. Låt stelna i kylen. 


 


Jag och Elvis önskar er en skön helg.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:53

Älskar matlagning när man kan göra allt i en form. Bara att ösa i diverse ingredienser och sedan in i ugnen.   1 kyckling salt o peppar olivolja att steka i 1 dl kalamataoliver 5 vitlöksklyftor 20 salviablad eller fler 2 dl vitt vin ...

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:28

Jag älskar guacamole. Skulle kunna leva på denna avokadoröra :-) Detta recept är riktigt bra och enkelt.   3 mogna avokados 1 rödlök 1-2 tomater 2-3 msk cream fraiche 2 vitlöksklyftor salt vitpeppar   Mixa avokadon relativt slät. ...

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:18

Denna chili blev vi bjudna på av svågern och hans sambo i somras. Den bästa chilin som jag någonsin har ätit. Den innehåller mycket ingredienser och den tar lång tid att göra....men tro mig när jag säger att den är mer än värd detta.   8 portione...

Av Jenni Persson - 14 januari 2014 18:13

Detta recept fick min sambo av en kollega. Väldigt mumsigt :-)   4 portioner   600 gr kycklingfilé rapsolja smör 3 st vitlöksklyftor 200 gr parmesanost 3 dl grädde salt, peppar, örtsalt   basmatiris till servering och en salla...

Av Jenni Persson - 14 januari 2014 18:05

Nu har jag (äntligen) kommit på att jag kan göra ett receptregister i denna blogg :-) Bättre sent än aldrig ;-) Detta är kanonbra av två anledningar. Dels kan ni som vill gå in i kategorier och leta efter recept, dels kan jag äntligen minska den enor...

Ovido - Quiz & Flashcards