Direktlänk till inlägg 14 januari 2014
Detta recept fick min sambo av en kollega. Väldigt mumsigt :-)
4 portioner
600 gr kycklingfilé
rapsolja
smör
3 st vitlöksklyftor
200 gr parmesanost
3 dl grädde
salt, peppar, örtsalt
basmatiris till servering och en sallad
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form med smör och lite olja. Lägg i kycklingen. Salta och peppra
Skala och pressa vitlöken. Grovriv parmesanosten. Blanda vitlök, ost och grädde. Salta med örtsalt och mal i rejält med svartpeppar. Täck kycklingen med blandningen och ställ in i ugnen. Låt gräddas ca 30 minuter (tills kycklingen är genomstekt)
Strö över färsk basilika på kycklingen vid servering.
Älskar matlagning när man kan göra allt i en form. Bara att ösa i diverse ingredienser och sedan in i ugnen. 1 kyckling salt o peppar olivolja att steka i 1 dl kalamataoliver 5 vitlöksklyftor 20 salviablad eller fler 2 dl vitt vin ...
Jag älskar guacamole. Skulle kunna leva på denna avokadoröra :-) Detta recept är riktigt bra och enkelt. 3 mogna avokados 1 rödlök 1-2 tomater 2-3 msk cream fraiche 2 vitlöksklyftor salt vitpeppar Mixa avokadon relativt slät. ...
Denna chili blev vi bjudna på av svågern och hans sambo i somras. Den bästa chilin som jag någonsin har ätit. Den innehåller mycket ingredienser och den tar lång tid att göra....men tro mig när jag säger att den är mer än värd detta. 8 portione...
Nu har jag (äntligen) kommit på att jag kan göra ett receptregister i denna blogg :-) Bättre sent än aldrig ;-) Detta är kanonbra av två anledningar. Dels kan ni som vill gå in i kategorier och leta efter recept, dels kan jag äntligen minska den enor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|