kroniskt

Direktlänk till inlägg 15 januari 2014

Jazzig chili

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:18

Denna chili blev vi bjudna på av svågern och hans sambo i somras. Den bästa chilin som jag någonsin har ätit. Den innehåller mycket ingredienser och den tar lång tid att göra....men tro mig när jag säger att den är mer än värd detta.


8 portioner


2 kg högrev

3 chilifrukter ( tex spansk peppar)

10 vitlöksklyftor

5 torkade fikon

1 pkt bacon

3 msk tomatpuré

1 dl chilipulver

1 msk spiskummin

rapsolja

1 dl inlagda, skivade jalapeno

1 torkad chilifrukt ( tex ancho eller chipotle)

1/2 dl konc oxfond

1 liter ljus öl

2 dl vitt vin

2 lagerblad

1/2 dl paprikapulver

1 msk torkad oregano

1 msk malen koriander


1. Dela och kärna och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Skär fikonen i grova bitar.


2. Putsa och skär köttet i grytbitar. Strimla baconet.


3. Bryn kött och bacon i omgångar i olja i en stekpanna.


4. Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olja i en stor gryta någon minut. Lägg i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagd jalapeno, torkad chilifrukt, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander. Tillsätt lite vatten om inte allt kött är täckt.


5. Koka upp och låt småkoka under lock tills köttet faller isär. Det tar minst 3-4 timmar. Rör då och då så att det inte bränner fast i botten. Smaka av med salt.


Servera detta med tex bröd, riven ost, gräddfil och en god guacamole. Leta upp receptet på guacamole i bloggen. Den godaste guacamolen som jag vet :-)


Lycka till

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:53

Älskar matlagning när man kan göra allt i en form. Bara att ösa i diverse ingredienser och sedan in i ugnen.   1 kyckling salt o peppar olivolja att steka i 1 dl kalamataoliver 5 vitlöksklyftor 20 salviablad eller fler 2 dl vitt vin ...

Av Jenni Persson - 15 januari 2014 18:28

Jag älskar guacamole. Skulle kunna leva på denna avokadoröra :-) Detta recept är riktigt bra och enkelt.   3 mogna avokados 1 rödlök 1-2 tomater 2-3 msk cream fraiche 2 vitlöksklyftor salt vitpeppar   Mixa avokadon relativt slät. ...

Av Jenni Persson - 14 januari 2014 18:13

Detta recept fick min sambo av en kollega. Väldigt mumsigt :-)   4 portioner   600 gr kycklingfilé rapsolja smör 3 st vitlöksklyftor 200 gr parmesanost 3 dl grädde salt, peppar, örtsalt   basmatiris till servering och en salla...

Av Jenni Persson - 14 januari 2014 18:05

Nu har jag (äntligen) kommit på att jag kan göra ett receptregister i denna blogg :-) Bättre sent än aldrig ;-) Detta är kanonbra av två anledningar. Dels kan ni som vill gå in i kategorier och leta efter recept, dels kan jag äntligen minska den enor...

Av Jenni Persson - 21 december 2013 09:15

För första gången på väldigt länge så har jag och min sambo en helg helt för oss själva. Vi kan sova så länge vi vill. Vi kan göra precis vad vi vill. Vad vi vill göra är nog faktiskt INGENTING :-) Bara ta helgen som den kommer och njuta.   Denna...

Ovido - Quiz & Flashcards