Direktlänk till inlägg 15 januari 2014
Denna chili blev vi bjudna på av svågern och hans sambo i somras. Den bästa chilin som jag någonsin har ätit. Den innehåller mycket ingredienser och den tar lång tid att göra....men tro mig när jag säger att den är mer än värd detta.
8 portioner
2 kg högrev
3 chilifrukter ( tex spansk peppar)
10 vitlöksklyftor
5 torkade fikon
1 pkt bacon
3 msk tomatpuré
1 dl chilipulver
1 msk spiskummin
rapsolja
1 dl inlagda, skivade jalapeno
1 torkad chilifrukt ( tex ancho eller chipotle)
1/2 dl konc oxfond
1 liter ljus öl
2 dl vitt vin
2 lagerblad
1/2 dl paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk malen koriander
1. Dela och kärna och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Skär fikonen i grova bitar.
2. Putsa och skär köttet i grytbitar. Strimla baconet.
3. Bryn kött och bacon i omgångar i olja i en stekpanna.
4. Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olja i en stor gryta någon minut. Lägg i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagd jalapeno, torkad chilifrukt, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander. Tillsätt lite vatten om inte allt kött är täckt.
5. Koka upp och låt småkoka under lock tills köttet faller isär. Det tar minst 3-4 timmar. Rör då och då så att det inte bränner fast i botten. Smaka av med salt.
Servera detta med tex bröd, riven ost, gräddfil och en god guacamole. Leta upp receptet på guacamole i bloggen. Den godaste guacamolen som jag vet :-)
Lycka till
Älskar matlagning när man kan göra allt i en form. Bara att ösa i diverse ingredienser och sedan in i ugnen. 1 kyckling salt o peppar olivolja att steka i 1 dl kalamataoliver 5 vitlöksklyftor 20 salviablad eller fler 2 dl vitt vin ...
Jag älskar guacamole. Skulle kunna leva på denna avokadoröra :-) Detta recept är riktigt bra och enkelt. 3 mogna avokados 1 rödlök 1-2 tomater 2-3 msk cream fraiche 2 vitlöksklyftor salt vitpeppar Mixa avokadon relativt slät. ...
Detta recept fick min sambo av en kollega. Väldigt mumsigt :-) 4 portioner 600 gr kycklingfilé rapsolja smör 3 st vitlöksklyftor 200 gr parmesanost 3 dl grädde salt, peppar, örtsalt basmatiris till servering och en salla...
Nu har jag (äntligen) kommit på att jag kan göra ett receptregister i denna blogg :-) Bättre sent än aldrig ;-) Detta är kanonbra av två anledningar. Dels kan ni som vill gå in i kategorier och leta efter recept, dels kan jag äntligen minska den enor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|