kroniskt

Senaste inläggen

Av Jenni Persson - 3 oktober 2013 08:03

Tiden går fort och nu är det torsdag. Helgen står för dörren och när jag nu faktiskt jobbar så känns helgerna lyxiga igen. Igår hade vi myspys med god mat och dessert. Tonårstjejen frågade varför vi skulle äta så gott på en vardag och jag konstaterade att på helgen är man ledig och bara det gör det festligt. Mitt i veckan är viktigare att "pigga upp" med god mat och mys. 


 


Lchf....mycket fett, lite kolhydrater. I denna chokladkladdkaka hällde jag också i 3 msk lakritspulver. Blev extra mumsigt :-)


Till mat blev det en god gryta med fläskfilé, kantareller, skogschampinjoner, grädde och lite annat smarrigt. 


Nu ska jag försöka få med mig hunden ut på hans morgonpromenad.


   


Tror ni att han följer med frivilligt? ;-)


Ha en skön torsdag.

Av Jenni Persson - 1 oktober 2013 17:21

Sedan jag började min arbetsträning så känner jag hur skönt det är att komma tillbaka i det normala livet. Visserligen i små portioner men det är ändå så ljuvligt att veta varje morgon att snart ska jag gå till jobbet.


 


Tiger däremot är inte ett dugg impad av att behöva gå sin morgonpromenad innan 10.00 Det får krusas bra länge innan han besvärar sig med att följa med mig ut.


   


Så här glad och nöjd känner jag mig varje morgon nu. Ni som aldrig varit hemma och sjuka har nog svårt att förstå lyckan över att kunna komma ut och jobba lite. Men den är sannerligen innerlig och genuin.

 


Var tvungen att visa detta fantastiska träd med sina djupt röda blad.


 


Ingen vacker eller aptitretande bild...jag vet! Gjorde kycklingsoppa idag men den blev ärligt talat ingen höjdare. Får laborera med detta recept så det blir gott så återkommer jag med något godare i kycklingsoppeväg ;-)


Njut av er tisdagskväll för det ska jag.

Av Jenni Persson - 29 september 2013 12:20

Då var det söndag. Ska strax iväg och fira svärmor och få lite söndagsstek. Finns det något bättre än att få komma till dukat bord? Eller för mig är det givetvis skönt men jag måste erkänna att matlagning för mig är oftast en sann njutning och avkoppling. Men det blir ju alltid lite extra gott att få äta någon annans mat så idag ska det svullas och njutas.

Lite bilder från vår vackra lilla stad kommer här


     


Igår fick det bli italienskt på menyn. ÄLSKAR italiensk mat. Deras rena smaker, genuina produkter utan en massa blaj. Kan man göra annat än att älska detta?


 


Salami Napoli och Serranoskinka från Delizie. I LOOOOOVE


   


Färsk pasta med pesto. Saknar ord! Mat för gudarna.


 


Nybakat bröd med lite flingsalt.


 


Soltorkade tomater från Zeta är de absolut godaste på marknaden. Det som fattas på bilden (upptäckte jag nu) är ju det viktigaste av allt. En riktigt god parmesanost :-) Till och med vinet är dagen till ära italienskt.

Hoppas att ni har haft en lika skön helg som jag :-)


Ps...jag vet att Serranoskinka är spanskt! Lika bra att tala om detta innan någon liten "viktigpetter" vill upplysa mig om detta ;-)

Av Jenni Persson - 27 september 2013 09:26

Tänk så fort en vecka går när man jobbar lite. Helt plötsligt är fredagen här och en mysig helg ligger framför mig.


Dagens start såg ut så här


 


Vaniljlatte på Tommytotts vis. Soyamjölk med vaniljsmak. Så enkelt och så ljuvligt gott. Tommytott hittar ni bland mina länkar. Där länkar jag till hans underbart sköna blogg. Gå in och läs :-)


 


Dagens frukost. Smoothie på hallon, blåbär och lingon.


 


Yoghurt och idag piffade jag till det med vaniljsoyamjölk. Annars brukar jag ta den naturella.


 


Lite vitaminer och mineraler måste man ju ha för att få maskineriet att fungera.


   


Morgonpromenaden med hunden bjöd på frost. Härligt hög luft fick varenda cell i min kropp att vakna.


Önskar er en härlig fredag.

Av Jenni Persson - 25 september 2013 13:20

Vi har ett alldeles fantastiskt torp som vi än så länge bara använder på sommaren. Tanken är att det ska renoveras och byggas ut för att så småningom kunna flytta dit permanent. Här kommer lite bilder från denna oas.


                       


Nu är sommaren över för detta året. Dags att se fram emot julen istället :-)




Av Jenni Persson - 24 september 2013 13:43

Hemma efter andra dagen på jobbet. Kroppen är trött men själen är väldigt glad. Detta bara SKA gå....jag SKA ta mig tillbaka. Troligtvis aldrig 100% men klarar jag hälften så är jag mer än nöjd. Det är så viktigt att få inputs utifrån. Man märker detta efter 2 års sjukskrivning. Det blir nästan som en torka inifrån och det är inte roligt.


Igår satte jag lite fart på mannen så vi bakade kolabullar med gemensamma krafter.


   


Behöver jag säga att det blev bullfrossa sen?


 


För att få extra goda bullar så rekommenderar jag varmt detta mjöl. Funkar kanonbra till franskbröd och franskbrödbullar också. Har du använt detta en gång så blir det ett måste i fortsättningen.


 


Har skördat lite chili och nu hänger det på tork.


 


Tog en promenad ner till jobbet idag. Utsikten är så otroligt vacker i denna lilla stad.


 


Mannens "blomma" på jobbet bara måste läggas ut :-)

Önskar er en fortsatt fin tisdag

Av Jenni Persson - 22 september 2013 14:57

Smilla har haft en kompis hos sig denna helgen. Denna tjej är nog en av de roligaste jag någonsin stött på. Det kommer så sköna kommentarer ur henne. Som sambon sa "Åh Elin...kan du inte bo i en av våra byrålådor så att vi kan ta fram dig när livet känns tungt?"

En kommentar som kom igår ska jag alltid minnas. Vi pratade om att jag ska börja arbeta i kyrkan på måndag och då frågar hon "Jenni, är du lite gudslig?" Det var det bästa jag hört på länge! :-)


När det kommer till att tro så är det något som jag alltid har gjort. Jag har bara inte kunnat sätta en ettikett på det. I alla år har Kristen haft en gammal klang hos mig. För mig har det varit en tro belagd med skuld och skam. Men jag har alltid trott på att Jesus fanns och för mig är Jesus en bild av det absolut renaste och kärleksfullaste som har existerat. Han dömde aldrig och han gav alltid av sig själv. Ett utmärkt föredömme för oss alla. Gud är också något jag tror på. Inte så att jag tror att det är en gubbe som sitter på ett moln och kollar ner på oss. Nej Gud är för mig kärlek. Gud finns i oss alla om vi bara vågar släppa taget om vårt ego.


Jag har alltid älskat kyrkor. Det är för mig en plats där jag finner lugn i själen. Just i Ulricehamns kyrka så fann jag en underbar grupp av människor. En präst som vill "förnya" det Kristna. En präst som vill att människor av idag ska få större förståelse för kyrkan. Kyrkan av idag ska inte dömma. Kyrkan av idag ska finnas för alla oavsett hur vi lever som människor. Det är en kyrka som jag kan känna samhörighet i. Det finns inget rätt sätt att tro. Vi har alla tolkningsföreträde i det som står i biblen. Det viktiga är att man vill göra gott. Att man vill se sina medmänniskor utan en massa filter i blicken.

Så..ja Elin...jag är nog lite Gudslig :-) En människa med alla mina fel och brister. En människa som lyssnar på death metal och klassisk musik. En människa som skrattar och gråter. Förbannar min sjukdom. Blir arg på människor. Dricker lite vin och njuter av god mat. En helt vanlig människa som gör så gott hon kan. 


Här kommer lite bilder från dagens trix och fix i köket.


 


Jag har jobbat med medelhavsmat i ett antal år och jag ÄLSKAR denna mat. Olivolja går åt som smör i solsken här. Det är bara ett problem.....VARFÖR skvätter det så förbaskat när man steker i olivolja??? Har någon av er ett knep hur man kan undvika detta?


 


Idag ska det ätas tortillabröd fyllda med kyckling, ris, paprika och svamp. Till detta serveras det en sallad, vitlökssås och salsa.


   


Önskar er en skön söndag



Av Jenni Persson - 21 september 2013 18:05

Idag var det lite kalas för 15-åringen. Gulaschsoppa på mitt eget lilla vis och chokladtårtan som jag påbörjade igår stod på menyn. 


 


  


Chokladglasyren är på och dagens födelsedagsbarn spritsade på grädde.


 


Sedan toppades det med lite hallon.


Här kommer receptet.


200 gram smör

200 gram bra, mörk choklad


Smält detta på låg värme.


4 ägg 

4 dl socker


vispa pösigt


3 1/2 dl mjöl


Rör ner mjöl och smörblandningen i äggvispet.


Fyll i en smörad, rund kakform (med avtagbar kant)


Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig. Frys in kakan minst 4 timmar. Det bästa är att göra detta dagen innan man ska äta den och då ta fram denna på morgonen.


Glasyren


2 dl grädde

1 msk honung

2 msk socker


Koka upp


100 gram mörk choklad

2 tsk smör


Bryt chokladen i små bitar och lägg i en bunke tillsammans med smöret. Häll på den varma vätskan och rör till en jämn smet. Ställ in i kylen så den blir kall.


Detta är en grymt mäktig tårta/kaka. Vi var 10 personer idag och har mer än en fjärdedel över. Kan vara bra att veta :-)


 


En bild på gulasch måste ju smygas med ;-)


 


En liten påminnelse.....köp bra kvalitét på tomatpuré och krossade tomater. Det gör sådan enorm skillnad på slutresultatet och prismässigt så är det inte så stor skillnad.


Nu blir det soffläge här hemma. Kanske slinker det ner en liten bit chokladtårta om några timmar igen ;-)


Ovido - Quiz & Flashcards